Het geheim van de bakker

Het Traktaartje is opgebouwd uit 2 lagen hazelnootschuim met daar tussen een vulling van vanille of mokka crème.

De hazelnoten die wij gebruiken worden in ons eigen productie atelier gebruneerd op een vaste temperatuur en in een vast tijdsbestek om zo de gewenste smaak van de hazelnoten te verkrijgen. Deze hazelnoten worden vervolgens in kleine stukjes gecutterd en door het schuim gespateld.

Het schuim wordt gemaakt van vers kippe-eiwit en melis suiker.
Hierdoor wordt na het opkloppen van het kippe-eiwit met de suiker nogmaals een hoeveelheid suiker gespateld.
Door dit op een speciale manier te doen, heeft dit schuim de karaktereigenschappen van kookschuim, dit houdt in dat de kern van het schuim een iets taaie bite krijgt.
Dat is één van de bijzondere karaktereigenschappen van het echte Traktaartje.

Bijkomend voordeel is dat dit product een THT heeft van 7 dagen mits gekoeld bewaard. Het brengt dus geen derving met zich mee.

Traktaartje is een product van Vermeulen & Den Otter Specialties bv.